Utbildade lärare har stor chans att få jobb

Publicerad 2021-06-07

Lärare är ett av de yrken där det finns störst chans att få jobb i år och de närmaste fem åren. Det visar Arbetsförmedlingens lista med jobb att satsa på. För dig som är intresserad av att bli lärare finns det flera vägar att gå. Om du redan har högskolepoäng i skolämnen så kanske du redan är halvvägs till lärarjobbet! Det finns även möjlighet att jobba som lärare medan man pluggar till lärare.

Mälardalens universitet är etablerad i regionen och en av Sveriges största universitet med campus både i Eskilstuna och Västerås. Universitetet har lång erfarenhet av lärarutbildning och ett nära samarbete med regionens övningsskolor vilket gör dig väl rustad inför ditt framtida yrke som lärare.

På Mälardalens universitet finns lärarprogram från förskola till gymnasiet. Det innebär att du kan läsa till att bli förskollärare, grundlärare förskoleklass och årskurs 1-3, grundlärare årskurs 4-6 eller ämneslärare på gymnasiet. Om du redan arbetar som lärare och vill vidareutbilda dig så finns flera program på avancerad nivå.

Ta del av samtliga lärarutbildningar vid Mälardalens universitet 

Andra vägar till läraryrket

Kompletterande pedagogisk utbildning

Om du har högskolepoäng i skolämnen kan du läsa kompletterande pedagogisk utbildning och bli behörig lärare på högstadie- eller gymnasienivå på drygt 1,5 år. Här kan du även kombinera att jobba som lärare medan du studerar.

Kompletterande pedagogisk utbildning på mdu.se

Arbetsintegretat lärarprogram

På det arbetsintegrerade grundlärarprogrammet, inriktning förskoleklass och årskurs 1-3, anställs studenter och arbetar halvtid på en skola från och med sin tredje termin. Utbildningen ges i samarbete med tretton av Sörmlands och Västmanlands skolhuvudmän.

Arbetsintegretat lärarprogram på mdh.se

Att jobba som lärare

Men hur är det egentligen att jobba som lärare eller att plugga till lärare? På MDH:s webbsida kan du hitta mer information som ger dig vägledning.

Så här vet du om du passar som grundlärare

Lärare uppskattar sitt jobb mer än andra

Sveriges bästa lärare tipsar - så inspirerar jag till lärande

Jobba som lärare redan under dina studier

Jarmo går från läkemedelsbranschen till kemilärare

Mer praktik på MDH:s lärarutbildning

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun