Alla yrken har en historia men vilka har en framtid?

Publicerad 2021-06-09

Arbetsmarknaden utvecklas hela tiden och behovet av olika yrken varierar med tiden. Samhällets utveckling gör ibland att jobb som tidigare varit självklara inte längre behövs. Istället dyker det upp nya jobb där det behövs mer personal.

Vi befinner oss mitt i en omställning och just nu är det viktigare än någonsin att uppdatera sin utbildning för att även kunna söka framtidens jobb. Under våren har vi därför kört en kampanj som lyfter ett antal historiska jobb som inte längre finns.

Framtiden är inte längre lika ljus för lykttändaren Erik. För världen och Sörmland utvecklas ju hela tiden. Behöver du eller någon du känner också uppdatera sina kunskaper? Här kan ni läsa mer om hur ni blir redo för Framtidens jobb

Foto: Dan Samuelsson/Nyköpings kommuns bildarkiv, Nils-Eric Hultberg/Sörmlands museums samlingar

Svartvit bild där tre kvinnor inspekterar glödlampor vid ett löpande band.

Glödlampsinspektörer vid löpande bandet.

Framtiden är inte längre glasklar för kvinnorna på glödlampsfabriken. För världen utvecklas ju hela tiden. Sörmland också. Om du vill ha hjälp att bli redo för framtidens jobb så kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren i din kommun.

Foto: Eric Kling/Nyköpings kommuns bildarkiv

Yrken kommer och går, det ena lägger grunden för det andra. Som iskarln innan kylskåpet tog över. I takt med att världen och Sörmland utvecklas, behöver du också göra det. Här kan du till exempel hitta yrkesvuxutbildningar som gör dig redo för framtidens jobb! 

Foto: Dan Samuelsson, Sörmlands museums samlingar

 

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun