Bagare/konditor

Utbildningen till bagare/konditor ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom bageri/konditori. Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum med undervisning, studiebesök, gästföreläsare och projektarbete. En viktig del av utbildningen är praktik på arbetsplats. Efter utbildningen finns goda möjligheter på arbetsmarknaden tack vare vårt nära samarbete med företag i branschen.

  • ikon studieort
    Studieort:
  • ikon studielängd
    Längd: 56 veckor
  • ikon start för kurs
    Start:

 

Utbildningen till bagare/konditor ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom bageri/konditori. Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum med undervisning, studiebesök, gästföreläsare och projektarbete. 

En viktig del av utbildningen är praktik på arbetsplats. Efter utbildningen finns goda möjligheter på arbetsmarknaden tack vare vårt nära samarbete med företag i branschen.  

Nyköpings Strand Utbildningscentrum har en egen butik där elevernas bakverk och matbröd sälj samt där kunder kan ta en fika. 

Utbildningens upplägg

56 veckor heltid. 

Kurser

  • Bageri 1 
  • Bageri 2 
  • Bageri 3 
  • Konditori 1 
  • Konditori 2
  • Konditori 3
  • Choklad och konfektyr
  • Service & bemötande
  • Hygien
  • Komvuxarbete

Behörighet

Kunskaper motsvarande grundskolan i Svenska eller Svenska som andraspråk.

Ansökan och utbildningsstart

Ansökan är stängd. Utbildningen startar 10 oktober 2022. 

Om du har frågor kring utbildningen eller vill lämna en intresseanmälan kan du kontakta daniel.andersson@nsutbildning.se

Utbildningsanordnare

Utbildnigen anordnas via Campus Nyköping 

Vill du ansöka till utbildningen?

Hur du ansöker beror på var du bor. Ange var du bor nedan.

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun