Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Kock/Matlagare

Utbildningen till kock/matlagare ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid.

  • ikon studieort
    Studieort:
  • ikon studielängd
    Längd: 55 veckor
  • ikon studietakt
    Studietakt: 100%
  • ikon start för kurs
    Start: Mars 2022

Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna. 

Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Där sker den praktiska och teoretiska undervisningen men till största del kommer utbildningen att vara praktisk. 

Förkunskaper

Kunskaper motsvarande grundskolan i Svenska eller Svenska som andraspråk.

Utbildningsanordnare

NSU - Nyköping Strand Utbildningscentrum via Campus Nyköping

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.

Mer information om utbildningen
Campus Nyköping

För mer information om utbildningen och hur du ansöker, besök Campus Nyköpings hemsida.

Campus Nyköpings hemsida
Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun