Att utbilda sig till undersköterska är ett viktigt steg för dig som vill arbeta med att vårda och stötta människor i olika skeden av livet. Som undersköterska får du arbeta nära patienter och brukare, inom bland annat äldreomsorg, sjukvård och hemtjänst. Utbildningen ger dig de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att kunna ge professionell omvårdnad och trygghet till dem som behöver det mest. Med en ökad efterfrågan på undersköterskor i vården öppnar utbildningen många dörrar till en meningsfull och efterfrågad yrkeskarriär.
-
Studieort:
Detta är en dagkurs på plats i skolan. Det är lektioner och tester på dagtid på plats i skolan.
Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med vård och omsorg i kommun, landsting och för privata vårdgivare. Utbildningen ger kompetens för att arbeta t ex inom äldreomsorg, i verksamhet för funktionshindrade, inom kommunala psykiatrin och inom landstingets sjukvård och psykiatri.
APL, arbetsplatsförlagt lärande, ingår i utbildningen.
Det nya yrkespaketet för undersköterska inom vård- och omsorg är en gemensam utbildning för alla, oavsett vilken del av vård och omsorgsyrket man planerar att arbeta i. Möjlighet till viss specialisering ges inom ramen för kurserna vård- och omsorgsspecialisering eller komvuxarbetet.
Utbildningen är på heltid och bedrivs som platsförlagd utbildning. Detta innebär att du behöver kunna vara på plats i skolans lokaler enligt schema.
Förkunskapskrav
Grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.
Är du intresserad av utbildningen?
Här kan du göra en intressaanmälan till utbildning som inte är öppen för ansökan just nu.