Följ Hussein när han gör sig redo för jobb

Publicerad 2021-10-18

Vet du vad du vill jobba med? Några har tidigt bilden klar för sig, men för många är vägen krokig och präglas av osäkerhet, tvivel men också nyfikenhet. I sex veckor kommer vi få följa med Hussein från Nyköping som kommer göra en takeover på vårt Instagram-konto Bli redo för jobb i Sörmland.

– Ni kommer få följa med när jag testar olika jobb för att hitta en yrkesutbildning som passar för mig, så att jag så snart som möjligt får min första fasta heltidslön, berättar Hussein Hamido som ser fram emot att dela med sig av sin resa.

Hussein filmar sig själv med mobilkamera.

På Instagram kan du följa Hussein på resan mot jobbarkompisar och första lönen.

Under dessa sex veckor kommer Hussein att bland annat träffa en studie- och yrkesvägledare som hjälper honom att hitta yrkesutbildningar som kan passa honom. Han kommer sedan att göra besök på arbetsplatser för att se om de yrken han gillar matchar förväntningarna.

– Jag vill snabbt komma ut i arbetslivet, och tror därför att en yrkesutbildning på max ett år kan passa mig. Ser fram emot att testa olika yrken och visa upp hur det ligger till på Instagram, avslutar Hussein Hamido.

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun