Storkök/restaurang

Har du ett brinnande intresse för mat och service? Då kan detta vara utbildningen för dig.

Om utbildningen

Utbildningen ger dig grundkunskaperna i matlagning, bageri samt service och bemötande. Efter utbildningen har du kännedom om arbetsmarknadens villkor för att arbeta i olika storköks- och restaurangmiljöer.

Utbildningen riktar sig främst mot arbetsplatser som gör större mängder med mat så som sjukhus, turistanläggningar, hotell och restaurang. Det finns därmed en stor bredd av möjliga arbetsplatser efter avslutad utbildning.

Utbildningen bedrivs på Lindengymnasiet i Katrineholm med mycket praktik i egna produktionskök och anpassas till deltagarens förutsättningar.

Utbildningen är kostnadsfri. Skyddskläder och eventuella intygskostnader som krävs för utbildningen ingår. Resor till och från praktikplatser betalar du själv samt eventuell kurslitteratur. Utbildningen är CSN-berättigad.

Eftersom antalet platser är begränsat så är det viktigt att söka inom ansökningsperioden och ha ett genuint intresse för att lära sig mer om matlagning och storkök. Du kan komma att bli kallad till intervju för uttagning till utbildningen.

Förkunskapskrav

Kunskaper i Svenska lägst SFI C.

Ansökan och mer information

Här finns mer information om utbildningen

Är du intresserad av utbildningen?

Här kan du göra en intressaanmälan till utbildning som inte är öppen för ansökan just nu.

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun