En investering i livet

Småbarnsmamman Jennifer, 25, går en yrkesutbildning för att bli undersköterska. En utbildning som också gör att hon bättre kan hjälpa sitt barn.

När Jennifer var gravid upptäcktes att bebisen hade flera allvarliga sjukdomar. Det har blivit många sjukhusbesök, operationer och ambulansfärder för familjen med lille Didrik, som nu är tre år. Jennifer, som hade haft svårt att hitta rätt jobb, såg att en vårdutbildning skulle kunna leda både till ett meningsfullt jobb och till att hon skulle känna sig tryggare med att kunna hjälpa sitt barn på bästa sätt. Då tog hon beslutet att söka sig till en yrkesutbildning och att studera till undersköterska.

Hittills har det gått bättre än hon trodde att plugga och vara mamma samtidigt. Didrik får vara på förskolan när Jennifer är i skolan och också ibland när hon pluggar hemma. Hon säger att hon är mycket mer motiverad att studera nu när hon är vuxen.

Till alla som är arbetslösa eller har svårt att få en fast anställning vill Jennifer säga "Våga! Våga gör det du vill!" Hon ångrar att hon inte sökte en utbildning direkt när hon blev arbetslös. Hon var också först tveksam till att ta studielån från CSN.

- Men, säger Jennifer, det är ju en investering i livet!

Jennifer är snart redo för jobb! Är du?

Gå till yrkesutbildningarna!

 

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun