Reem jobbar med sin hobby

Reem 39, älskar att laga mat och att baka. Hon har bara bott i Sverige några år, men har redan hunnit gå en kockutbildning. Nu satsar hon på en andra yrkesutbildning för att också bli bagare.

– Att baka och laga mat är min hobby. Men livet är inget utan jobb! Det är ingen idé att bara sitta, säger Reem som arbetar målmedvetet för att göra ett yrke av sin hobby och få sitt drömjobb.

Innan Reem kom till Sverige arbetade hon som kock åt Röda korset i Syrien. Hon berättar om hur hon lagar mat och bakar för att sälja på julmarknaden där hon bor och visar stolt sin Instagram med 1800 följare över hela världen där hon lägger ut bilder på sin svenska och arabiska mat.
Reem har bara bott i Sverige några år men pratar riktigt bra svenska. Hon tog sig snabbt igenom SFI och grundläggande svenska som andra språk och påbörjade sedan direkt en yrkesutbildning till kock. Hon var tvungen åka över en timme med bussen till skolan, men tyckte det var värt besväret för att få möjlighet att läsa en yrkesutbildning.
Nu är Reem utbildad kock och arbetar på kommunens måltidsservice några dagar i veckan. Men hon går också en andra yrkesutbildning – för att bli bagare.

– Hittar jag inte ett jobb som kock kanske jag hittar något inom bageri, säger hon.

Reem är redo för jobb! Är du? 

Gå till yrkesutbildningarna!

 

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun